Wat is het verschil tussen een goede en een geweldige offerte voor zonnepanelen?

Het is belangrijk om op te vallen in een ‘booming’ markt met veel concurrentie. Maar hoe val je op? Wat is het verschil tussen offertes die converteren en offertes die dat niet doen?

Over het algemeen wordt meer dan 1 op de 4 offertes voor zonnepanelen systemen die met Solar Monkey worden verzonden, geaccepteerd. Wel zien we grote verschillen in conversiepercentages tussen installateurs, variërend van 10 procent tot bijna 50 procent. Natuurlijk is dit ook het resultaat van de inspanningen van een verkoopteam, maar wat maakt het verschil?

Hoe gaat u als installateur om met een ‘booming’ zonnepanelen markt?

In deze drukke en zeer competitieve markt wordt u waarschijnlijk overladen met aanvragen voor zonnepanelen systemen van potentiële klanten. Hoewel u uw klant de persoonlijke aandacht wilt geven die hij of zij verdient, heeft u niet de tijd om alle verzoeken te behandelen en alles te personaliseren zoals u zou willen.

Overbelasting van het werk kan tot gevolg hebben dat u het belang van uw offerte onderschat. Dit moet echter prioriteit hebben, aangezien uw offertes het meest cruciale document zijn in uw verkoopproces. U wilt uw verhaal vertellen en ervoor zorgen dat klanten u onthouden, aangezien zij hoogstwaarschijnlijk meerdere offertes opvragen bij meerdere installateurs. Aanvragen ontvangen is geweldig, maar hoe zet u deze aanvragen om in verkopen? Wij hebben het antwoord.

Een effectieve offerte tool verkoopt zonnepanelen systemen

Jaarlijks worden er meer dan 250.000 zonnepanelen systemen ontworpen met behulp van onze tool, en dit alleen al in Nederland. Door onze jarenlange ervaring hebben we verschillende soorten offertes voorbij zien komen. Sommige verkopen, maar andere verkopen geweldig. Maar hoe maakt u die mooie offerte voor zonnepanelen systemen die de opdrachtgever overtuigt?

Door gebruik te maken van een effectieve offerte tool kan je uw eigen offerte templates maken, zodat uw offertes kan maken die passen bij uw huisstijl (gepersonaliseerd), uw professionaliteit uitstralen en duidelijk zijn. Maar wat zijn de ingrediënten van een goede offerte?

De drie ingrediënten van een GEWELDIGE zonnepanelen systeem offerte

Als u wilt dat uw offerte overtuigend is en de klant tot aankoop aanzet, heeft u drie hoofdingrediënten nodig:

Persoonlijk

Uw klanten willen zich opgemerkt voelen en moeten weten dat u luistert naar hun specifieke wensen. Zorg dat uw offertes op deze verwachtingen aansluiten.

Professioneel

Uw offerte moet vertrouwen wekken bij de klant. De offerte is het eerste document dat ze van uw bedrijf zien en hoe professioneler deze oogt, hoe meer het gevoel bij de klant ontstaat dat u weet wat u doet en dat u ervaring heeft in de markt.

Overzichtelijk

Klanten moeten in één oogopslag zien wat het aanbod is. Ze zijn over het algemeen niet geïnteresseerd in elk technisch detail, dat vertrouwen ze u toe. Klanten willen weten wat ze tegen welke prijs ontvangen en hoe het systeem eruit komt te zien. Hoe beknopter uw offerte is, hoe meer interesse de klant ervoor zal tonen.

Start nu en maak gebruik van onze expertise

Het maken van een pakkende offerte lijkt ingewikkeld. Soms heeft u de kennis niet in huis, of zoals eerder gezegd, heeft het simpelweg geen prioriteit. We proberen duidelijk te maken dat u geen expertise in huis hoeft te hebben voor offertes op maat. Communiceer uw voorkeuren of creëer uw eigen offerte met behulp van elementen uit een intuïtieve tool. U hoeft geen expert te zijn; u heeft maar een paar minuten nodig. Geen risico op het maken van fouten. Vul gewoon uw prijzen in en u heeft elke keer een consistente en aantrekkelijke offerte in uw huisstijl.

De twee opties van Solar Monkey: ‘Semi-custom’ versus ‘Volledig op maat’

Met Solar Monkey maakt u in enkele stappen de aantrekkelijke offerte die zonnepanelen systemen verkoopt. We werken met bijna duizend van de best-presterende installateurs die effectieve offertes gebruiken die door ons team zijn gegenereerd.

Dit kan op twee manieren: Semi-custom online offertes en geheel op maat gemaakte offertes. Bij semi-custom offertes kiest u zelf de onderdelen en bij een geheel op maat gemaakt offerte wordt deze door ons team voor u gemaakt.

Een semi-custom online offerte kan worden samengesteld uit een set van elementen. Door het element te kiezen dat bij u past, is er binnen enkele minuten een offerte template gemaakt dat past bij uw stijl. Alle elementen zijn terug te vinden in de interactieve Template Builder. U kunt de functies kiezen die bij u passen en daarnaast kunt u ook uw eigen aangepaste voorpagina-afbeelding kiezen, waardoor uw aanbod echt uniek wordt!

Met deze unieke offerte trekt u de aandacht van uw klant. Combineer dit met de extra tijd die u aan deze klanten kunt besteden, en het verhogen van uw conversie is een mogelijkheid geworden.

Volg de route naar hoge conversie

Al met al kunnen de online offerte mogelijkheden u tijd en geld besparen. Met onze tool is het mogelijk een offerte maken precies zoals u deze wilt en nodig heeft.

Bovendien kan het hebben van deze gepersonaliseerde offertes ook uw conversie verhogen, wat betekent dat u geld bespaart en tegelijkertijd meer geld genereert. We werken al met meer dan 1000 installateurs die effectieve offertes gebruiken. Bent u de volgende?

Bent u benieuwd hoe de online offertes eruit zien? Klik hier om erachter te komen!

Al overtuigd en wilt u dit zelf proberen?

Share