Sarah Niggemann

Sarah Niggemann is een van de Customer Success Managers van Solar Monkey. In deze blog stellen we haar aan u voor.

‘Wees jezelf, wees moedig’

– Sarah Niggemann.

We hebben al verschillende teamleden voorgesteld, vandaag is het de beurt aan Sarah Niggemann. Sarah is een van onze customer success managers. Ze is niet alleen heel goed met mensen, maar ook met talen. Lees hier hoe wij Sarah kennen.

Zou u uzelf willen voorstellen?

Ik ben Sarah Niggemann en ik ben 31 jaar oud. Ik ben half Duits, half Nederlandse en ik ben in Duitsland opgegroeid. Ik heb hoofdzakelijk taalwetenschappen in Mannheim, Duitsland gestudeerd: Engels, Frans en creoolse talen. Creoolse talen zijn talen die uit een contact van sprekers van verschillende talen zijn ontstaan en als moedertaal zijn doorgegeven. Vaak gebeurde dit in de koloniale tijd. Voorbeelden hiervan zijn het Papiaments op Curaçao, Aruba en Bonaire, of Sranan Tongo in Suriname. Zelf spreek ik ook 5 talen: Duits, Nederlands, Engels, Frans en Papiamentu.

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

Ik ben creatief aangelegd en ben daar dan ook graag mee bezig. Ik zing bijvoorbeeld opera en houd van creatief schrijven en natuurlijk van talen. And I love water! Ik ben graag in, op en aan het water: duiken, snorkelen, zwemmen, sunset aan het strand of vanuit de boot :). Ik ga ook graag op reis en ga uit met familie en vrienden. Bovendien zet ik me in voor sociale doeleinden, zoals diversiteit en inclusie.

Wat doet u precies voor Solar Monkey?

Ik werk als Customer Success Manager voor onze Gold en Silver klanten. Ik ben het eerste aanspreekpunt van deze klanten wanneer zij vragen hebben of hun strategie willen bespreken. Ik help hen vooral hun bedrijfsdoeleinden met behulp van onze software te bereiken. Dit doe ik voor de Duitse en Britse markt.

Hoe bent u bij dit team terecht gekomen?

Ik ben door Robien, onze interne recruiter, via LinkedIn benadert. Ik heb altijd al werk willen doen dat een sociale of duurzame impact op onze maatschappij heeft, dat is erg belangrijk voor mij. Ook vond ik het fijn dat het mogelijk om zowel vanuit kantoor als ook vanuit thuis te werken. Deze functie sloot daar direct op aan.

Wat zijn uw eerste indrukken van het team?

Het viel mij direct op dat iedereen heel behulpzaam is. Omdat we ons niet als verschillende afdelingen maar als ‘circles’ waarnemen, leer je veel van elkaar, ook buiten je eigen functie. Ik heb daarnaast het idee dat Solar Monkey begrijpt, dat als het goed gaat met hun werknemers, het ook goed gaat met het bedrijf. Dat zorgt voor een hele fijne werksfeer.

Wat vind u tot nu toe het leukste aan Solar Monkey?

Voor mij persoonlijk dat er ruimte is om feedback bedrijfsbreed te geven in plaats van alleen aan je directe collega’s. Hierdoor werk je er zelf aan mee om een fijne bedrijfscultuur te creëren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld ook aan diversiteit en inclusie. Ik heb het gevoel dat leidinggevenden hier echt voor open staan. Dus ik kijk ernaar uit aan DE & I (Diversity, Inclusion, Equity, Belonging) initiatieven te beginnen om dit nog meer te stimuleren.

Hoe ziet u uw avontuur bij Solar Monkey voor u?

Ik ben altijd een fan van ontwikkeling. Ik denk dat ik de goede collega’s en mensen naast me heb, die echt in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling geïnteresseerd zijn. Dat vind ik heel belangrijk, want ik houd niet van stil staan. Ook zou ik zoals benoemd naast mijn baan als customer success manager, graag aan een nog inclusievere en diverse werkomgeving meewerken. Want zowel representatie als ook het werken aan onbewuste vooroordelen vind ik heel belangrijk. Het moet binnen het systeem van een bedrijf verankerd zijn.

Wat zou u tegen potentiële nieuwe Monkeys willen zeggen als zij dit lezen?

Ik zou zeggen: Be yourself! U moet altijd uzelf trouw blijven, dan komt u vanzelf waar u moet zijn. Be courageous! Heb de moed om een keer iets nieuws te proberen en wees niet bang om fouten te maken. Wij zijn allemaal niet perfect en vaak gebeuren mooie dingen, als u durft het te proberen.

Als u mij 3 jaar geleden had gevraagd, had ik nooit gedacht, dat ik ooit in de solar industrie zou belanden. Dus soms moet u gewoon springen en voor iets gaan!

Bent u ook geïnspireerd door Sarah’s verhaal en wil je weten welke functies we momenteel open hebben binnen ons team? Klik dan op de onderstaande link!

Klik op de knop om onze vacatures te zien!

Share