Casper Glorius

Casper Glorius is de Head of Product van Solar Monkey. In deze blog stellen we hem aan u voor.

Het is al een tijdje geleden dat wij één van onze Monkeys hebben voorgesteld. Dus het is weer hoog tijd voor de volgende. Dit blog gaat over onze head of product: Casper Glorius. In zijn werk houdt hij zich bezig met de doorontwikkeling van ons product en het onderzoek doen naar onze gebruikers. Maar om jullie een beeld te geven wie Casper is naast zijn werk, hebben we hem ook daar een paar vragen over gesteld. Veel leesplezier gewenst!

Zou u uzelf willen voorstellen?

Ik ben Casper, ik woon in den Haag met mijn vrouw en mijn zoon van 7. Vlak bij het Solar Monkey hoofdkwartier. Dat is wel fijn want eerst had ik een baan in Amsterdam en moest ik steeds met de trein. Nu kan ik mijn werk en gezin veel beter combineren en dat maakt me heel blij.

Met 42 jaar ben ik grappig genoeg al een van de “oudere” medewerkers van Solar Monkey. Maar ik vind het heel leuk om met zo’n jeugdig en ambitieus team te werken.

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

Het liefste ga ik naar buiten: hardlopen of wandelen door de bergen met een rugzak. Maar ik sta ook graag bij mijn zoontje aan de lijn bij het voetbal. Sinds kort heb ik ook een nieuw talent ontdekt. Laatst gingen we namelijk karten met Solar Monkey en toen bleek dat ik daar best goed in was. Misschien moet ik dáár mijn hobby van maken…

Hoelang werkt u intussen voor Solar Monkey?

Al weer bijna drie jaar. Dat voelt als lang én kort. Kort omdat het erg leuk was en de tijd daardoor heel snel ging. Lang omdat er héél veel gebeurt in een bedrijf in deze scale-up fase. Ik kan me geen saaie dag herinneren!

Wat doet u precies voor Solar Monkey?

Ik ben Head of Product. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor onze roadmap; welke verbeteringen gaan we de komende tijd ontwikkelen aan ons product? Dit betekent dat ik me met mijn team veel bezig houdt met onderzoek naar wat onze gebruikers nodig hebben. En hoe we dat het beste kunnen bouwen. Maar het betekent ook dat ik vaak “nee” moet zeggen. Want hoewel ons development team groeiende is, zijn er altijd meer wensen dan dat we kunnen opleveren.

Hoe bent u bij deze functie terechtgekomen?

Jarenlang heb ik gewerkt bij creatieve bureaus maar ik merkte op een gegeven moment dat ik het meeste plezier haalde uit aan één product te werken. Dit moest alleen wel een product zijn dat ook een positieve bijdrage levert aan de wereld. De energietransitie is volgens mij een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Dus toen ik deze baan tegenkwam was ik meteen geïnteresseerd. Toen ik vervolgens de mensen ontmoette was ik helemaal verkocht.

“Elk werk heeft zijn eigen problemen. Maar het probleem dat wij proberen op te lossen is wel een héél leuk probleem.“

Hoe ervaart u het team binnen Solar Monkey?

Binnen het Solar Monkey team voel ik me als een vis in het water. Er is een hele open en horizontale manier van communiceren. Collegas zijn uit zichzelf gemotiveerd en oplossingsgericht. Er gaat wel eens wat mis, maar iedereen is bereid om elkaar te helpen om toch resultaat te bereiken. En ja, het zijn ook gewoon leuke mensen om een biertje mee te drinken!

Wat vindt u tot nu toe het leukste aan Solar Monkey?

Elk werk heeft zijn eigen problemen. Maar het probleem dat wij proberen op te lossen is wel een héél leuk probleem. Hoe kunnen we de energietransitie versnellen? Hoe kunnen we installateurs nog efficiënter te laten werken? Hoe kunnen we ons bedrijf nóg sneller te laten groeien en daarmee nóg meer impact te maken in Europa?

Wat zou u tegen potentiële nieuwe Monkeys willen zeggen als zij dit lezen?

Als u op zoek bent naar een baan, kijk dan niet alleen naar de inhoud. Let ook op de “bedrijfscultuur”: gaan mensen met elkaar om op een manier die u prettig vindt? Voelt u zich op uw plek? Zijn het leuke mensen? Dat zijn de vragen die echt belangrijk zijn naar mijn mening.

Onze vacatures

Bent u ook geïnspireerd geraakt na het verhaal van Casper en wilt u weten welke functies wij momenteel beschikbaar hebben binnen ons team? Klik dan op onderstaande knop!

Share