Waarom over betrouwbare en veilige software niet kan worden onderhandeld: bescherm uw bedrijf en klanten

Ben je klaar om tijd en geld te besparen en stress te verminderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Want betrouwbare en veilige B2B-software is een absolute must-have voor jouw organisatie.

In dit artikel bekijken we het belang van betrouwbare en veilige software, waarom dit vandaag de dag belangrijk is voor bedrijven, en enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw bedrijf. Laten we beginnen!

De voordelen van betrouwbare en veilige software

Verhoogde efficiëntie – Betrouwbare software maakt het eenvoudiger om uw bedrijfsprocessen te beheren door taken te automatiseren die anders handmatig zouden worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u zich concentreren op belangrijkere zaken, zoals de groei van uw bedrijf of het bieden van uitstekende klantenservice.

Verbeterde klanttevredenheid – Klanten verwachten tegenwoordig een bepaald serviceniveau van bedrijven, dus het is belangrijk dat bedrijven deze verwachting waarmaken met hun producten/diensten als ze in de loop van de tijd terugkerende klanten willen (en mond-tot-mondreclame).

Bescherming tegen cyberdreigingen – Met de toename van inbreuken op de gegevensbeveiliging en nalevingsschendingen moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun gegevens te allen tijde veilig zijn.

Verbeterde communicatie – Betrouwbare B2B-software zorgt ook voor een betere samenwerking en communicatie tussen werknemers, partners en klanten, omdat deze overal toegankelijk is waar een internetverbinding is – op elk apparaat (smartphone of desktop). Dit betekent dat u, waar u ook bent of hoe laat het ook is, als er een urgent probleem is dat onmiddellijk moet worden aangepakt, u over de middelen beschikt om snel te handelen.

De verborgen kosten van onbetrouwbare software

Maar pas op voor de donkere kant. Het gebruik van onbetrouwbare software kan u kostbare tijd en middelen kosten, om nog maar te zwijgen over uw reputatie. Het kan zijn dat uw klanten gefrustreerd raken en vertrekken, en dat u in de problemen komt met overheidstoezichthouders. Jawel! Daarom is het zo belangrijk om de juiste softwareoplossing voor uw bedrijf te kiezen. Hier zijn enkele belangrijke elementen waarmee je rekening moet houden:

Verloren tijd en middelen – Wanneer een medewerker urenlang moet proberen een probleem in het systeem op te lossen, is dat niet alleen frustrerend, maar betekent het ook dat hij of zij geen tijd heeft voor andere taken die aandacht behoeven. Dit kan leiden tot vertragingen bij andere projecten en tot gemiste omzetkansen als klanten geen producten of diensten kunnen kopen vanwege technische problemen met uw website of app.

Klant ontevredenheid – Uw klanten raken gefrustreerd als ze geen transacties kunnen voltooien vanwege technische problemen met uw website of app; dit kan ertoe leiden dat ze helemaal geen zaken meer met u willen doen als ze zich niet meer gewaardeerd voelen door uw merk (of erger nog: ze kunnen hun ervaringen delen op sociale media).

Potentiële boetes – Als er ooit enige vorm van datalek wordt veroorzaakt door defecte software, kan dit resulteren in boetes van toezichthouders zoals GDPR (General Data Protection Regulation) die op 25 mei 2018 in heel Europa van kracht werd.

De impact van betrouwbare en veilige software op zakelijk succes

Als u denkt dat betrouwbare software geen tastbare impact heeft op uw bedrijf, denk dan nog eens goed na. Hier leest u hoe dit uw bedrijfsresultaten kan beïnvloeden:

Risicobeperking – Betrouwbare en veilige software stelt bedrijven in staat hun klanten, werknemers en reputatie te beschermen. Wanneer je over een betrouwbaar systeem beschikt dat de belasting van uw bedrijf aankan, kunt u zich concentreren op wat belangrijk is: het laten groeien van uw bedrijf.

Verbeter de klantervaring – Een goede B2B-softwareoplossing helpt u een uitzonderlijk serviceniveau te bieden door tools te bieden waarmee werknemers hun werk efficiënter en met minder stress kunnen doen!

Trek toptalent aan – U denkt er misschien niet zo over na, maar wanneer mensen bij uw bedrijf solliciteren, overwegen ze ook of ze hun werkdag wel of niet gevuld willen hebben met problemen of downtime veroorzaakt door onbetrouwbare softwareoplossingen (of erger nog: helemaal geen softwareoplossing).

Hoe u betrouwbare en veilige software kan implementeren

Om er zeker van te zijn dat u de beste software voor uw bedrijf krijgt, is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Om u wat tijd te besparen, volgen hier 5 concrete tips die voor ons bij Solar Monkey wonderen doen:

Wij draaien onze productieomgevingen in Google Cloud. Zeg wat u over ze wilt, maar Google investeert miljarden om ervoor te zorgen dat hun infrastructuur zo veilig en betrouwbaar mogelijk is.

Onze productiedatabases draaien in configuraties met hoge beschikbaarheid in verschillende regionale zones. Wanneer een server of database in de ene zone uitvalt, neemt de andere zone het over.

Wij draaien onze processen op meerdere machines in de Cloud. Dit betekent dat als er één (of meer) uitvalt, dit geen invloed heeft op de beschikbaarheid van onze software.

Onze productiedatabases hebben automatische back-ups met herstel op een bepaald tijdstip. Als een database beschadigd raakt door een technische of menselijke fout, kunnen we eenvoudig de nieuwste werkende versie herstellen.

We hanteren het principe van de minste privileges om menselijke fouten te voorkomen. Gebruikers en ontwikkelaars krijgen zo min mogelijk toegangsrechten om de noodzakelijke wijzigingen door te voeren.

Dat gezegd hebbende valt het belang van betrouwbare en veilige B2B-software niet te ontkennen – vooral in de huidige wereld van voortdurend evoluerende cyberdreigingen. Als u op zoek bent naar een oplossing waarmee u uw bedrijf op een veilige en betrouwbare manier kunt laten groeien, dan is Solar Monkey hier om aan al uw behoeften te voldoen.

Neem vandaag contact op om meer te weten te komen over wat we te bieden hebben!

Share