Alessandro Ghitti

Alessandro Ghitti is de Head of Sales van Solar Monkey en in deze blog stellen we hem aan je voor.

Klaar voor een nieuwe uitdaging – Sandro.

Sandro

In deze blog gaan we wederom een lid van ons team aan jullie voorstellen. Hij werkt nog niet heel lang voor ons, maar is nu al een onmisbaar onderdeel van ons team. Dit blog gaat over onze head of sales: Alessandro Ghitti. Of zoals wij hem noemen: Sandro. Lees hier wie Sandro binnen en buiten zijn werk om is!

Zou u uzelf willen voorstellen?

Er zijn veel verschillende activiteiten die ik graag doe in mijn vrije tijd, voornamelijk met een sportief tintje. Zo hou ik van een goed competitieve pot tennis en water- en wintersport.

Naast mijn sportieve hobby’s, geniet ik ook graag van de mooie dingen in het leven. Dit doe ik vooral in de vorm van uiteten gaan en reizen. Nieuwe plekken ontdekken, zowel in de vorm van landen als in restaurants, trekt mij erg aan.

Wat doet u precies voor Solar Monkey?

In het kort: Ik ben verantwoordelijk voor sales. Dit houdt in dat ik bezig ben met het opzetten, vormgeven en structureren van ons sales team. De juiste mensen zijn in mijn ogen de eerste stap naar succes. Wanneer je dit op orde hebt, kan je grote stappen zetten als team. Verder zijn we als bedrijf hard aan het groeien. Bij het opzetten van het team heb ik dan ook oog op de schaalbare internationale groei van ons klantenbestand.

Hoe bent u bij deze functie terechtgekomen?

Eigenlijk hoe de meeste mensen bij een nieuwe functie uitkomen: LinkedIn. De functie kwam voorbij en direct trok deze mijn interesse. Door de jaren heen heb ik connecties opgebouwd in de start-up wereld door mijn 10 jaar ervaring in verschillende commerciële rollen, van new business tot project management, in zowel start-ups en grote bedrijven. The rest is history, om het maar zo te zeggen. De gesprekken voelden goed en ik kon niet wachten om te beginnen.

Wat zijn uw eerste indrukken van het team?

Het klinkt vreemd, maar het voelt alsof ik al heel lang deel uitmaak van het team. Dit komt omdat het een heel herkenbaar team is en ik het makkelijk vind om met iedereen te communiceren. Verder viel mij meteen de loyaliteit en toewijding aan de culturele waarden op.

Wat vindt u tot nu toe het leukste aan Solar Monkey?

De fase waarin het bedrijf nu zit. De fase van ons door willen ontwikkelen van start-up naar scale-up. De organisatie bevindt zich in een groeimarkt en als sales team hebben we nu de kans om hierin mee te groeien. Dat is voor mij een leuke uitdaging.

Hoe ziet u uw avontuur bij Solar Monkey voor u?

Ik zie het avontuur voor me als een spannende achtbaan rit waarbij we met een hele aangename en capabele groep mensen iets moois neer kunnen zetten de komende jaren, namelijk van Solar Monkey de Europese marktleider maken in solar design & sales software.

Wat zou u tegen potentiële nieuwe Monkeys willen zeggen als zij dit lezen?

Als u klaar bent om op dit punt in uw carrière een verschil te maken in de energietransitie en hier gepassioneerd over bent, dan bent u hier op de perfecte plek. Met een geweldige groep mensen die met hun neus dezelfde kant op staan.

Bent u ook geïnspireerd door het verhaal van Sandro en wilt u weten welke functies wij momenteel open hebben staan ​​binnen ons team? Klik dan op onderstaande link!

Bekijk onze openstaande vacatures!

Share