Solar Monkey software versie 2.0 maakt het verschil

Na vele maanden hard werk presenteren wij met trots onze volledig vernieuwde en verbeterde Solar Monkey zonnepanelen software! De software is verbeterd met een duidelijk uitgangspunt: binnen één minuut een zonnepaneelsysteem ontwerpen, inclusief exacte opbrengstberekening. Bij de opbrengstberekening wordt rekening gehouden met schaduw via een geavanceerde schaduwanalyse op basis van LiDAR 3D-data. Onze rekenmodellen zijn ontwikkeld op en in samenwerking met de TU Delft en zijn het resultaat van innovatief wetenschappelijk onderzoek. Voor onze Zonnegarant partners worden de berekeningen direct gebruikt als input voor opbrengstgaranties.

De functionaliteiten

Snelle en efficiënte pand selectie

Na het opgeven van een postcode en huisnummer worden pandlagen en oppervlaktes direct ingeladen. Selecteer een of meerdere panden en je kunt direct aan de slag.

v2 image 1

Snel panelen intekenen in een grid

Leg een heel veld panelen met één sleepbeweging. In de doorzichtige weergave kun je vervolgens panelen verwijderen die te dicht bij obstakels zoals schoorstenen geplaatst zijn. Zo heb je binnen enkele seconden een volledig legplan gemaakt.

v2 image 2 functionaliteiten

Automatische correctie van scheve luchtfoto’s

Scheve luchtfoto’s maken het in andere software pakketten onmogelijk om op schaal panelen op schuine daken in te tekenen. Dit omdat de scheve foto zorgt voor een vertekening. De software van Solar Monkey corrigeert hiervoor, zodat je altijd correct op schaal kunt intekenen.

Switch tussen kaart, luchtfoto en LiDAR weergave

Voor het intekenen van panelen gebruik je de hoge resolutie luchtfoto. Wil je weten hoe de omgeving er in 3D uit ziet? Of hoe hoog bepaalde bomen en andere obstakels zijn ten opzichte van de geplaatste panelen? Gebruik dan de LiDAR weergave.

Bekijk de performance van individuele panelen

Met de eenvoudige kleurweergave zie je direct welke panelen meer opbrengen en welke minder, door bijvoorbeeld lokale schaduwval van bomen, dakkapellen of andere obstakels. Klik op een paneel om de precieze opbrengst en verliezen per paneel te zien. Zo kun je de systeemopbrengst optimaliseren.

Visuele schaduwanalyse per paneel

Op paneelniveau wordt de schaduwval en daarmee de opbrengst gemodelleerd. Dit is in de software visueel gemaakt in een 360 graden analyse. Hierbij wordt de horizon met daarin voorkomende obstakels weergegeven inclusief de baan van de zon in verschillende maanden en inval van diffuus licht.

Direct rapport en offerte uitdraaien

Natuurlijk wil je de resultaten in een mooi rapport of offerte naar je klant sturen. Deze kan direct via de software worden uitgedraaid in PDF. Dit kan volledig volgens je eigen format, zodat alles er precies uitziet zoals je zelf wilt.

Onderwerpen
2021-06-23T11:14:01+01:00