Geodata update in Wallonië

Goed nieuws! Bij Solar Monkey hebben we luchtfoto’s weten te bemachtigen van Wallonië. Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen dit voor jou heeft.

Luchtfoto’s

Solar Monkey zonnepanelen software maakt gebruik van luchtfoto’s om een accuraat legplan te ontwerpen. Doordat luchtfoto’s nooit loodrecht van boven naar beneden worden genomen, zit er altijd een perspectiefvertekening in. Omdat we bij Solar Monkey toegang hebben tot de metadata, kunnen we de zonnepanelen automatisch laten meeschalen met die perspectiefvertekening. Op die manier zorgen wij ervoor dat jij je panelen onder de juiste hoek kan intekenen, waardoor je legplan altijd past. Meer weten? Klik dan hier.

Hoogtekaarten

Daarnaast is er voor Wallonië nu ook een hoogtekaart beschikbaar. Dit maakt de opbrengstberekening nog nauwkeuriger, omdat we verliezen van omliggende obstakels mee kunnen nemen in de berekening. Meer weten over schaduwanalyse? Klik dan hier.

Nog nauwkeurigere berekeningen

Dankzij deze nieuwe update van de kaartlagen in Wallonië geïmporteerd en geactiveerd. In combinatie met luchtfoto’s en een correctie op de perspectiefvertekening, maak je nu automatisch nog nauwkeurigere berekeningen. Dit is goed nieuws! Zonnepanelen kunnen op deze manier veel efficiënter en tegen nog scherpere prijzen worden aangeboden, terwijl de installateur een gezonde winstmarge houdt.

Onderwerpen
2021-06-23T11:11:27+01:00