5 software updates waardoor Solar Monkey nu nog sneller is!

De update van Solar Monkey software zorgt ervoor dat een zonnepanelen legplan nog slimmer berekend kan worden. Hiermee kan zowel het rendement als de terugverdientijd beter vastgelegd worden. De verbeterde versie van de efficiënte ontwerp software is in samenwerking met klanten gecreëerd. De lancering is deze week! Daarom kregen een aantal ervaren klanten alvast een kijkje achter de schermen.

”De Solar Monkey software update maakt het ontwerpen van een zonnepanelen legplan nog makkelijker!”

1. Sneller verschillende versies maken en vergelijken

Ten eerste zijn zijn klanten kieskeurig en willen zij ontwerpen kunnen vergelijken. Daarom is het fijn dat gebruikers nu verschillende versies van een zonnepanelen legplan kunnen opslaan. Daardoor kan je bijvoorbeeld een andere lay-out op het dak of verschillende materialen vergelijken.

2. Makkelijker zonnepanelen verwijderen en toevoegen

Omdat er op de relatief kleine Nederlandse daken geregeld obstakels zijn, is het handig dat je makkelijk hier en daar een zonnepaneel kan verwijderen of bij kan leggen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wat extra panelen rondom een dakraam of dakkapel. Het hebben van deze mogelijkheid scheelt veel tijd in het ontwerpproces en verhoogt de opbrengst van het systeem.

3. Eenvoudiger de oriëntatie bepalen

Voor een nauwkeurige berekening van het rendement van een zonne-systeem is de oriëntatie ten opzichte van het zuiden van groot belang. Een paar graden verschil kan zowel qua uitkomst als visueel een groot verschil maken. Dankzij de update is er nu de mogelijkheid om eenvoudig een ingetekend grid aan te klikken en met je muis te draaien zonder extra handelingen.

4. Meer controle over de ‘rijafstand’ tussen panelen

Dankzij samenwerking met klanten hoorde wij dat het intekenen van platte daken werd belemmerd. Dit kwam omdat de ‘rijafstand’ tussen de zonnepanelen pas na het intekenen van een initieel grid kon worden bepaald. Hierdoor werden vaak te veel of juist te weinig zonnepanelen ingetekend, waarna dit handmatig moest worden aangepast. Dat is gelukkig nu verleden tijd!  Vanaf nu kan je de rijafstanden op basis van het gewenste type onderconstructie aangeven.

5. Foutje gemaakt? Ga terug met Control+Z

Ten slotte, heb je per ongeluk een foutje gemaakt? Geen probleem, de developers hebben een Control+Z functie ingebouwd. Dankzij deze functie maak je een fout ongedaan en kan je weer verder waar je gebleven was. Hiermee kan je ook even kijken wat het verschil was van je wijziging. Wil je vervolgens weer vooruit? Doe dat simpelweg met Control+Shift+ Z

Lancering met de Webinar Marathon

De vernieuwde software is vanaf donderdag 16 november officieel live. “Die hele dag gaan we gebruikers ondersteunen met een 9 uur durende live-webinar, zegt Matthijs Groot, product specialist bij Solar Monkey. “Ieder heel uur start een centrale uitleg van de functionaliteiten, waarna de mogelijkheid bestaat om live vragen te stellen.” Aanmelden kan via de Solar Monkey website. Hier kan je ook meteen de software proberen dankzij een gratis demo!

Meer weten over onze software? Klik dan hier.

Onderwerpen
2021-05-11T10:32:03+01:00