Met nieuwe CCO richt Solar Monkey zich op expansie

In de persoon van Annemarie de Jong heeft Solar Monkey, marktleider in ontwerpsoftware en monitoring voor zonnepanelen, een nieuwe Chief Commercial Officer aangetrokken. De Jong gaat Solar Monkey helpen om in een zeer competitieve sector Europa te veroveren.

Op dit moment is Solar Monkey al in meerdere landen actief. “We hebben een goede start gemaakt in België en Spanje en zijn al marktleider in Nederland”, aldus CEO Jan Pieter Versluijs. “De komende tijd willen we nog meer gas geven. Annemarie brengt de ervaring en energie mee die we nodig hebben.

Duurzaamheid

Voordat Annemarie de Jong naar Solar Monkey kwam, was ze in verschillende rollen verantwoordelijk voor commerciële processen bij een aantal duurzame start- en scale-ups. Zo was ze onder meer werkzaam bij Tesla en de Duitse bouwer van home energy storage sonnen. Haar laatste rol was die van Directeur Benelux van unu, bouwer van slimme elektrische scooters uit Berlijn.

De Jong kijkt er naar uit om bij Solar Monkey aan de slag te gaan. “De afgelopen tijd heb ik al een beetje in de keuken kunnen kijken. Het enthousiasme om bij te dragen aan de energietransitie spat er vanaf. Ik zie veel kansen om snel te groeien en Europa te veroveren. Solar Monkey bouwt echt aan de duurzame toekomst.”

Lees het volledige interview met Annemarie hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

  Waar wacht je nog op?

  Sluit je aan bij de honderden installateurs
  die al zorgeloos de zon verkopen.

  Gratis proberen
  Onderwerpen
  2021-04-06T13:12:51+01:00