iQ-solar bouwt een duurzame toekomst met Solar Monkey

Onze Belgische partner iQ-solar is nog geen jaar oud. Eerder al waren ze actief in de zonnesector samen met een ander bedrijf, maar sinds kort hebben ze besloten alle touwtjes in eigen handen te nemen. Van marketing, tot verkopen en de service achteraf. Wij gingen met ze in gesprek!

Q: Wie zijn iQ-solar?

iQ-solar is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. We zijn gevestigd in het Gentse, maar voeren installaties uit over heel Vlaanderen. Door te focussen op duurzame oplossingen proberen we een groenere samenleving te realiseren. Onze missie is duurzame energie toegankelijk maken voor iedereen!

Q: Hoe zijn jullie bij Solar Monkey terecht gekomen?

Vanaf het begin was er behoefte aan software om het proces te vergemakkelijken. Via Google zijn we toen terecht gekomen bij Solar Monkey. Na een berichtje achter gelaten te hebben, nam Maarten contact met ons op. Het klikte meteen! De uitleg was goed en de software is simpel in gebruik. We hebben geen moment overwogen iets anders te proberen.

Q: Hoe zien jullie de samenwerking met ons en de toegevoegde waarde hiervan?

De software maakt het zeer gemakkelijk en snel om een duidelijke offerte te maken. Je hoeft niet langer zelf het dak op om metingen te doen of deze te gokken. Met Solar Monkey maak je direct een duidelijke offerte met daarop het rendement en de verwachte opbrengst. Wij zagen alleen maar voordelen. Ook is de toepassing van de eigen huisstijl op de offertes zeer handig. We gebruiken jullie programma, maar het lijkt net op het van ons is.

‘We gebruiken jullie programma, maar het lijkt net op het van ons is.’

Q: Hoe gaat het nu met iQ-solar en waar ligt in 2021 jullie focus?

Klanten zijn het vertrouwen kwijt in zonnepanelen dankzij de politiek. Wij zijn hier helaas de dupe van. Door snel te switchen van focus hebben we hierop geprobeerd in te spelen. Voor komend jaar ligt de focus daarom vooral op thuisbatterijen en laadpalen.

Vorig jaar heeft iedereen een meter gekregen die niet meer terug draait. Met onze batterijen kunnen ze de energie toch opslaan in plaats van deze af te geven. Daarnaast zijn er Europese doelen voor het aantal laadpalen die gehaald moeten worden. Dit zijn kansen waar we op in spelen.

Q:Hoe vergaat het jullie in relatie tot Corona?

Corona heeft ons totaal niet geraakt. Dankzij de software van Solar Monkey kon de klant makkelijk op afstand bediend worden, wat thuiswerken vergemakkelijkte.

Q:Hoe zie je deze markt over een jaar of 5?

De stappen zijn al genomen. De Europese Unie heeft doelen en deadlines gesteld en er is geen andere optie dan deze na te leven. Mensen moeten zich bewust worden van de voordelen, daarna doen wij de rest. Een groenere toekomst is een goede investering: beter zonnepanelen op je dak, dan geld op de spaarrekening.

Q: Wat is jullie eigen ambitie voor de komende jaren?

De toekomst zit in duurzame energie. Mensen beginnen zich dat meer en meer te beseffen en ook de overheid geeft steeds meer premies uit. Voor de komende jaren hopen we dat het vertrouwen van de klant in zonnepanelen wordt hersteld, zodat we weer kunnen focussen op dat waar we het beste in zijn. Het plaatsen van zonnesystemen!

‘Beter zonnepanelen op je dak, dan geld op de spaarrekening.’

Onderwerpen
2021-04-06T12:17:43+01:00