Hoe Solar Monkey installateurs vooruit helpt

Dutch New Energy Research heeft recentelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van Solar Monkey ontwerpsoftware. Hiervoor deelden 48 installateurs hun ervaringen met het product. Het in 2020 geschreven rapport toont een duidelijke toename van het aantal conversies en installaties met gebruik van Solar Monkey PV ontwerpsoftware. Wat betekent dit precies?

Installaties en conversies

De stijging van het aantal conversies betekent dat een groter percentage van de offertes resulteert in een succesvol geplaatst systeem. Dit is erg goed nieuws voor installateurs! In 2018 was het conversie percentage nog maar 53%, in 2020 steeg dit naar maar liefst 64%. Dit betekent dat je als installateur minder tijd kwijt bent aan offertes die uiteindelijk niet resulteren in plaatsing van een zonnepanelen systeem.

Voordelen van Solar Monkey zonnepanelen software

Dutch New Energy Research vroeg de installateurs naar de voordelen van Solar Monkey ontwerpsoftware. Ze bleken erg enthousiast! Installateurs in zowel de residentiele als zakelijke sector gaven aan dat het gebruik van Solar Monkey software de opbrengst voorspellingen nauwkeuriger maakt. Dit betekent slimmere calculaties van de opbrengst van het zonnepanelen systeem. Hiermee kan vervolgens inzicht worden gegeven in de terugbetaal tijd, een belangrijke financiële indicator voor de klant.

Er zijn nog meer voordelen verbonden aan het gebruik van deze slimme software! Volgens 27% van de installateurs zorgt het gebruik van de ontwerpsoftware voor meer offertes. Verder geeft 24% aan dat het leidt tot een betere projectplanning en volgens 11% kan er meer tijd vrij gemaakt worden voor het instaleren van de systemen. Zo worden er op een nog efficiëntere manier zonnepanelen systemen geplaatst. Dus, meer betrouwbaarheid en minder onnodige kosten.

Solar Monkey in cijfers

Hoe zit het verder met de cijfers? Het meest benoemde voordeel van de slimme ontwerpsoftware is de mogelijkheid om sneller en efficienter offertes te maken. Tussen 2018 en 2020 steeg het aantal offertes met 64%!  Daarnaast groeide het aantal conversies van 53% in 2018 naar 64% in 2020. Dit betekent als installateur dat je minder tijd kwijt zal zijn aan potentiele klanten die uiteindelijk toch geen een systeem kopen. Jouw tijd wordt dus meer waard! Het rapport toont verder aan dat het gebruik van Solar Monkey software goed geworteld is in Nederland. 90% van alle survey deelnemers gaf aan de ontwerpsoftware te gebruiken. Dus, werk jij al met Solar Monkey ontwerpsoftware?

Onderwerpen
2021-04-06T13:08:43+01:00