De ambitie van EnergyKing

Energy King zonnesysteem dak

Een interview met Lucas Robberechts van EnergyKing.

Q: Hoeveel installaties doen jullie per maand?

Wij doen op maandbasis ongeveer 60 installaties. Dit zijn voornamelijk particuliere installaties, maar jaarlijks hebben we er ook een aantal grote projecten. We zijn hard aan het groeien en zullen waarschijnlijk in de top 20 staan van de grotere installatiebedrijven in België.

Q: Hoe vinden jullie het werken met Solar Monkey?

Goed. In het begin was het lastig om alle collega’s consistent met het programma te laten werken, maar het gaat nu wel erg goed. Na een tijdje blijkt het programma erg makkelijk te zijn en zeker met de performance tool is het een grote plus. Ik kan nu direct zien hoe het ontwerp eruit komt te zien, en de schaduw die erbij komt kijken. Ik ben erg tevreden.

Wij gebruiken de offertes van Solar Monkey niet heel veel. Dit komt omdat wij naast zonnepanelen ook veel andere installaties doen. Het is voor ons handiger om teamleader te gebruiken. Het is niet handig om verschillende softwarepakketten te gebruiken. Teamleader is in België erg bekend. Zij zijn ook een jong bedrijf net als Solar Monkey, maar voor ons makkelijker te gebruiken. Misschien kan er ooit een koppeling komen tussen Solar Monkey en Teamleader.

Q: Welk verschil heeft Solar Monkey voor jullie gemaakt?

Voornamelijk professionaliteit. Een verkoper die niet veel technische ervaring heeft kan op deze manier toch een mooi ontwerp voor de klant maken. Dat is zeker een plus. Wij hebben zelf contact opgenomen met Solar Monkey, en niet veel naar concurrenten gekeken. Solar Monkey was al snel de meest interessante partij. Het programma werkte erg efficiënt en was niet te complex. Sommige mogelijkheden zijn nog beperkt, maar voornamelijk vinden wij het een gemakkelijke software om mee te werken.

“We zijn hard aan het groeien en zullen waarschijnlijk in de top 20 staan van de grotere installatiebedrijven in België.”

Q: Stel we gaan voor jullie een functie maken. Welke functie zou dat moeten zijn?

Ik zou zeggen: het technische gedeelte en de aftersales. Het zou fijn zijn als je niet alleen een ontwerp krijgt, maar ook een technisch plan, zoals stringspanningen, van de installatie. Dat is op dit moment nog erg beperkt. Het zou super zijn als er dan een plugin met Teamleader komt. Het is nu enkel gericht op de offertes, maar juist de technische kant mag wel meer worden ondersteund.

Ook de kwaliteit luchtfoto’s is niet altijd fantastisch (red. interview werd afgenomen voor de release van de haarscherpe foto’s). De producten staan vaak onder 10 verschillende namen, terwijl het vaak hetzelfde product is. Dit mag wel eens gefilterd worden, zodat het er correct op staat.

Q: Wat vind je van de communicatie vanuit Solar Monkey?

Dat zit allemaal erg goed. Maarten houdt ons altijd perfect op de hoogte, dus ik heb daar niets op aan te merken. Als er updates zijn, dan stuurt Maarten ons altijd een bericht of belt hij ons. De updates in de chat zijn niet te veel en niet te weinig.

Q: Wat is jullie ambitie?

De regelgeving gaat veranderen, maar het is nog niet heel duidelijk hoe het gaat zijn in 2021. Hopelijk komt er een bepaalde tool voor batterijopslag, dat zou erg fijn zijn. Onze ambitie is om de komende jaren de mooie groei aan te houden, zoals het afgelopen jaar. Wij zijn het afgelopen jaar verdubbeld en willen dat natuurlijk graag aanhouden. Nu de spelregels veranderen in 2021 zouden we hier graag zonder moeilijkheden doorheen willen komen, en verder uitbreiden in onze nieuwe locatie. Het is fijn dat we nu zo groot aan het worden zijn.

Lees ook het interview met Enie.nl of Izen.

Onderwerpen
2021-04-01T10:26:05+01:00