Solar Monkey startte medio 2019 met de uitrol in Vlaanderen en groeide al snel uit tot de marktleider op vlak van designsoftware voor zonnepaneleninstallateurs. Een samenvatting van de evolutie in het product en enkele inspirerende cijfers. Bij Solar Monkey spelen we immers een ‘infinite game’, dat is dan ook een van de hoekstenen binnen onze visie. Op naar 2021, op naar een nieuw knaljaar!

Infinite game

Een van de belangrijkste waarden binnen Solar Monkey is de ‘infinite game’. Wij zijn zeker tevreden met de geboekte resultaten op korte tijd, maar software is veranderlijk en wij blijven investeren in het verder ontplooien en verbeteren van onze producten. Starten deden we met basisfoto’s van Google, die al snel vervangen werden door Geopunt foto’s. De resolutie van 40 cm per pixel was meteen een stap in de goede richting, voornamelijk omdat we bij Solar Monkey als enige aan alle klanten konden beloven dat wat op de intekening past, ook in werkelijkheid ALTIJD op het dak zal passen.

Solar Monkey houdt namelijk rekening met het punt van waar de foto’s gemaakt werden tijdens het invliegen en schaalt de panelen ten opzichte van het perspectief. De eerste klanten waren meteen overtuigd van de meerwaarde van deze tool en kregen uiteraard een knallende startprijs. Maar daar bleef het niet bij!

3D hoogtekaart

Begin 2020, samen met de start van de InterSolutionbeurs in Gent lanceerden we de hoogtekaart! Aan de hand van deze 3D hoogtedata konden onze klanten meteen ook een exacte opbrengst voorspellen die rekening houdt met ALLE schaduwobjecten.

De groei was vanaf dan exponentieel ingezet waardoor we meer en meer projecten in Vlaanderen zagen binnenkomen. Verscheidenen klanten vertrouwden onze software zodanig dat zij meteen overschakelden op een eerste gesprek via screenshare.

Haarscherpe beelden

Uiteraard was het dan zaak om te zoeken naar nieuwe partners, zowel installateurs als partijen die ons konden helpen in de ontwikkeling. Al snel kwamen we uit bij PLAN3D/Vansteelandt waardoor hogeresolutiedata ingevlogen zou worden. 4cm per pixel!
Dat wil zeggen dat de resolutie van foto’s die ingevlogen zou worden, dubbel zo scherp zou zijn als de data die beschikbaar is in Nederland, waar Solar Monkey al meer dan 300 bedrijven in het portfolio heeft zitten en een onmiskenbare groei heeft veroorzaakt voor tal van bedrijven en de solarmarkt in het algemeen.

De beelden worden op dit moment nog ingevlogen, maar zijn voor 70% van Vlaanderen reeds actief. In februari 2021 zal volledig Vlaanderen bestaan uit gloednieuwe hoogresolutie beelden en trekken we verder naar Wallonië.

Toen Covid-19 de solarmarkt, net als vele andere markten leek te gaan beïnvloeden, slaagden wij erin een recordaantal projecten te laten intekenen, 2000 projecten per maand op de Vlaamse zonnepanelenmarkt. Enkele van onze partners lieten weten dat zij ondertussen ook nieuwe mensen konden aannemen door het extra werk en dat het slagingspercentage met meer dan de helft verbeterd werd! Voor ons hallucinante cijfers en het teken dat wij leveren wat we beloven! Als we ervan uitgaan dat 1 op de 4 projecten een deal is, dan zijn er in het laatste half jaar 3000 installaties in Vlaanderen geplaatst met de hulp van Solar Monkey! Onze partners hebben efficiënter kunnen werken en een verhoogde omzet laten optekenen.

Online offertes en gedetailleerde berekeningen

Recent kwamen er nog 2 waardevolle ontwikkelingen! De online offertetool alsook de mogelijkheid tot in detail de terugverdientijd te berekenen. Of dat nu met de terugdraaiende teller of met de digitale teller van volgend jaar zal zijn. Zowel met als zonder batterij opslagsystemen.

Indien ook u een efficiëntieslag wil maken en klaar wil zijn om je klanten van volgend jaar al met duidelijke offertes en berekeningen over de streep te trekken, aarzel dan niet om meteen contact op te nemen.

Maarten neemt meteen contact met je op en geeft een gedetailleerde demonstratie om je meteen op weg te helpen met de software!

Bel 0493 46 16 01 of mail naar maarten@solarmonkey.be

Bekijk de nieuwe podcast met onze CEO

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

    Waar wacht je nog op?

    Sluit je aan bij de honderden installateurs
    die al zorgeloos de zon verkopen.

    Gratis proberen