“Dit maakt de algen enorm efficiënt in de ontwikkeling van zonnecellen!”

 

Jawel, je leest het goed. Microalgen! Dit kleine organisme zou wel eens de toekomst van onze energieopvang en -omzetting kunnen worden.

 

Net als planten zetten algen zonne-energie via fotosynthese om in energie en biomassa. De meeste planten kunnen hierdoor tot 20% zonne-energie vasthouden, terwijl microalgen dit tot wel 98% kunnen. Dit komt doordat algen beschikken over een bepaald eiwitcomplex, bestaande uit honderden bouwstenen. Het unieke aan deze bouwstenen is dat sommige de zonne-energie kunnen opvangen bij fel zonlicht, terwijl andere dit juist kunnen bij schemerlicht. Dit maakt de algen enorm efficiënt in de ontwikkeling van zonnecellen!

De optimalisatie van zonnecellen middels microalgen is nog volop in ontwikkeling, maar volgens Heck, hoogleraar biomoleculaire massaspectrometrie aan de Universiteit Utrecht, kunnen ingenieurs die zich richten op de bouw van zonnecellen nog veel leren van deze algen. Het is zelfs mogelijk om de algen te verwerken in zonnecellen, waardoor zonnepanelen een maximale efficiëntie van 95% kunnen bereiken! Dit zou betekenen dat het gebruik van zonne-energie sterk wordt verhoogd en dus… meer installaties!
 

Ben jij benieuwd hoe dit onderzoek zich verder zal ontwikkelen? Blijf op de hoogste en abonneer je via onderstaande knop op onze nieuwsbrief!

Stay informed by subscribing to the newsletter

Waar wacht je nog op?

Sluit je aan bij de honderden installateurs
die al zorgeloos de zon verkopen.

Gratis proberen