Storm Ciara raakt heel Nederland en België

Enorme schade

Heftige windstoten van storm Ciara hebben afgelopen weekend voor enorme schade gezorgd in het zonnepanelenpark van Eneco. Méér dan 200 zonnepanelen waaiden weg en veroorzaakten schade in de omgeving.

De eerste melding kwam rond 22.30 uur vanuit de steenbakkerij Wienerberger in Kortemark waar het zonnepanelenpark van Eneco is gevestigd. Een zware windstoot tilde een deel van het dak op van de loods waar de bakstenen worden gemaakt. In het bedrijf was op dat moment een productieteam aan de slag. Zij zijn gelukkig niet gewond geraakt.

Na de schrik kwam de bizarre schade pas aan het licht toen er naar buiten werd gekeken. De zonnepanelen die eerst op het dak lagen werden nu als een speelbal de lucht in geslingerd. Enkele zonnepanelen hebben het dak van meerdere auto’s doorboord en ook het metaalconstructiebedrijf in de buurt heeft door de scherpe zonnepanelen meerdere gaten in het dak.

De rest van Nederland en België

Niet alleen het zonnepanelenpark van Eneco heeft onder de heftige omstandigheden van storm Ciara geleden. Ook meerdere particuliere woningen in Nederland en België meldden heftige schade door vallende zonnepanelen.

Onderwerpen
2021-05-06T11:54:17+01:00